Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Δελτίο τύπου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Φωκίδας



 Η ιστορία της Ελλάδας έχει στιγματιστεί πολλές φορές από τις δύσκολες χρονικές συγκυρίες και από τις θυσίες που έχει καλεστεί ο λαός της να πραγματοποιήσει.

 Σε εποχές δύσκολες για την εθνική ενότητα πάντα ο λαός της χώρας μας συσπειρωνόταν και δρούσε συντεταγμένα απέναντι σε όλες τις δυσκολίες κάθε είδους. Τα αποτελέσματα της ομοιογένειας αυτής είναι γνωστά σε όλους μας και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

 Σήμερα,191 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821, οφείλουμε να αντιληφθούμε το χρέος και την κληρονομιά μας ως Έλληνες αλλά και το μεγαλείο των δυνατοτήτων μας. Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε ακόμα, δεν ήταν λίγες. Στο δύσκολο σταυροδρόμι όμως στο οποίο βρισκόμαστε οι επιλογές μας είναι μετρημένες.

 Έχουμε την επιλογή της ολικής παραίτησης που θα μας βυθίσει ακόμα περισσότερο στα προβλήματα. Υπάρχει όμως και η επιλογή της ανασύνταξης των δυνάμεών μας και ο παραδειγματισμός μας από την Ιστορία. Μακριά από την απαισιοδοξία και τον μηδενισμό που επικρατεί, οφείλουμε ως νέοι άνθρωποι να εμπνεόμαστε από τα γεγονότα που έχουν στιγματίσει την πορεία της χώρας μας.

 Είμαστε αντίθετοι με όσους προσπαθούν να απαξιώσουν με συκοφαντικές κινήσεις τον θεσμό των παρελάσεων και την απόδοση τιμών στην ίδια μας την ιστορία ποντάροντας στην ενίσχυση της μιζέριας και της κατάθλιψης του κόσμου. Ως αυριανή γενιά αυτής της χώρας, οφείλουμε να γίνουμε προασπιστές και θεματοφύλακες της μνήμης μας.

 Η 25η Μαρτίου, ημέρα που υποδηλώνει την ανεξαρτησία και την αναγέννηση του έθνους ύστερα από μακρόχρονη στέρηση της ελευθερίας, πρέπει να γίνει φάρος έμπνευσης και πηγή δύναμης για όλους μας τις δύσκολες χρονικές συγκυρίες στις οποίες ζούμε.

 Ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Φωκίδας
 Βαρκούτας Ιωάννης

****

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου